Voordelen van stickers en etiketten drukken op rol

 

Vooral als er veel te plakken valt is het slim om te kiezen voor etiketten op rol. Dit heeft namelijk een aantal handige voordelen. Zo passen de rollen in etiketteermachines en kun je ze ook handmatig veel sneller plakken dan losse stickers of stickers op vel. Bovendien raak je etiketten op losse vellen nogal eens kwijt. Met alle stickers op één rol voorkom je dit probleem.

 

Papieren of plastic etiketten op rol?

 

Bij het bedrukken van etiketten maken we onderscheid in twee materialen: papier en plastic. Papier is zeel veelzijdig en er zijn veel variaties mogelijk. Papieren etiketten drukken is voordeliger dan de plastic varianten. Maar papier heeft ook nadelen. Zo kan het slecht tegen vocht en gaan papieren etiketten sneller kapot. Plastic etiketten zijn daarentegen een stuk sterker, vocht- en vuil werend en makkelijk te plakken op moeilijke ondergronden.

 

De verschillende printmogelijkheden

 

Wij bieden diverse printmogelijkheden voor onze zelfklevende etiketten op rol. Maar wanneer kies je wat? Foliedruk op rol geeft eindeloze kleurmogelijkheden. Denk hierbij ook aan metallic of fluorescerende kleuren. Met foliedruk maak je unieke stickers, maar ze zijn wel slechts in een beperkt design aan kleuren te drukken. Wil je liever etiketten met meer kleuropties? Kies dan voor de inkt-gedrukte full color optie. Als laatste is er de keuze voor thermal transfer etiketten. Deze zijn ideaal voor simpele etiketten met zwarte opdruk, bijvoorbeeld voor het labelen van producten. Door de manier van drukken blijft de opdruk op de etiketten ook zonder coating lang leesbaar.

 

Etiketten op rol laten drukken

 

Bij StickerFabriek bestel je etiketten op rol in alle kleuren, vormen en formaten. Lever zelf een ontwerp aan of laat ons helpen bij het ontwerpen. Vraag direct online een offerte aan voor jouw specifieke wensen.

 

Vragen?

 

Advies nodig over het ontwerp of het drukken van etiketten drukken op rol? Geen probleem! StickerFabriek staat klaar om je hierin te begeleiden. Mail ons via vragen@stickerfabriek.nl of bel op 030-2270624.